Profesorul Topolog, posibil inlocuitor al Elisavetei Popa

Profesorul Topolog, posibil inlocuitor al Elisavetei Popa

0 133

Conducerea PNL Brasov a decis deja cine va lua locul Elisavetei Popa in plenul Consiliului Judetean, mandatul acesteia urmand sa fie invalidat ca urmare a excluderii din PNL. La sedinta de plen a CJ Brasov, programata sfarsitul acestei saptamani, consilierii vor fi invitati sa constate sis a voteze incetarea de drept a mandatului Elisavetei Popa. Cel care ii va lua locul este Ion Popescu Topolog (fost lider al ecologistilor), care in prezent ocupa functia de director interimar la Centrul Cultural „Reduta”.


In cazul in care va fi validat pe functie de catre alesii judeteni, Topolog va trebui sa renunte la postul detinut acum, pentru ca ar fi intr-o situatie de incompatibilitate.


Discutiile din forul deliberativ judetean se anunta tensionate, tinand cont ca unii consilieri sustin ca decizia nu ar fi una legala. Ei invoca faptul ca magistratii Curtii Constitutionale ar fi respins o serie de prevederi ale noului Statut al alesilor locali, care a impus obligativitatea incetarii mandatului in caz de excludere din partidul pe listele unde a candidat un ales local sau judetean. Elisaveta Popa a anuntat, de asemenea, ca va contesta retragerea mandatului in instanta.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.