Profesorii vor primi 100 euro pentru materiale didactice

Profesorii vor primi 100 euro pentru materiale didactice

0 114

Sindicatele din invatamant si reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii s-au inteles asupra modului in care va fi acordat ajutorul de 100 de euro pentru material didactic. Profesorii trebuie sa depuna cererile ca sa primeasca cei 100 de euro pentru carti la scolile de care apartin pana la data de 1 martie, iar ajutorul se va acorda incepand cu data de 15 aprilie, conform metodologiei Ministerului Educatiei.


?


Imbunatatirea calitatii invatamantului


Din 2008, ajutorul financiar se va acorda anual, pe baza de cerere formulata de beneficiar si inregistrata pana la data de 1 noiembrie la unitatile de invatamant, iar ajutorul se va acorda incepand cu luna ianuarie din anul urmator.


Beneficiarii ajutorului financiar sunt cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate, incadrate in invatamantul preuniversitar, iar acordarea ajutorului financiar de 100 de euro se face pentru fiecare cadru didactic. Acesta, in cererea formulata, va trebui sa estimeze luna calendaristica in care va utiliza banii.


Profesorii care primesc acest ajutor financiar trebuie sa achizitioneze carti, reviste sau programe educationale pe suport electronic, necesare imbunatatirii calitatii activitatii educative. Profesorii pot primi banii fie prin decontare sau sub forma de avans, iar in cazul in care se solicita avans, acesta trebuie justificat in termen de cinci zile lucratoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.