Profesorii si pensionarii ameninta

Profesorii si pensionarii ameninta

0 146

Aurel Cornea, presedintele FSLI, declara, suparat pe situatia salariilor din invatamant si a pensiilor dupa definitivarea proiectului de buget pe 2009:
„In momentul de fata nu am pregatit proteste, asteptand cu decenta si bunsimt, ca intotdeauna, ca lucrurile sa se rezolve pe cale legala. Din nefericire, un lucru pe care de altfel nu-l dorim, in conditiile in care nu se vaintra intr-o situatie de normalitate, impreuna cu colegii nostri si cu reprezentantii de la celelalte federatii, vom stabili si masuri care sa duca la forme de lupta sindicala extreme, legale.”
Prevederile legii adoptate in toamna anului trecut spun ca majorarea trebuie sa se faca retroactiv, din octombrie 2008. Astfel, profesorii preuniversitari ar mai avea de primit majorari de 33% din ce prevede legea, iar cadrele universitare 50%
Este legea votata cu mare entuziasm de reprezentantii de atunci in Parlament ai celor doua formatiuni politice aflate acum la guvernare, intr-o coalitie care s-a impiedicat in propria nevrednicie de cum a inceput sa paseasca printr-o realitate dura, dar cunoscuta, zacand acuma intr-un noroi greu de transformat de capetele adunate dupa criterii politice si nu de specialitate nu in aur, dar macar in arama.
Zvon de nemultumire se aude si de pe la pensionari, o categorie, in mare parte, defavorizata de purtarea guvernantilor. Si aceasta categorie sociala urma sa primeasca, de la 1 ianuarie 2009, mai multi banuti in punga, insa, dupa cate se vede, raman cu buzele umflate si cu doar eternii doi banuti, nefermecati, cu care sunt obligati sa faca fata nevoilor zilnice, amarate de cresterea constanta si sub diferite motive neplauzibile a preturilor, mai ales la alimentele si si celelalte utilitati de baza. Si cand te gandesti ca nu era vorba de nu stiu ce sume care sa te dea afara din casa, ci doar cu un rest de cateva procente. De aceea Guvernul ar trebui sa mediteze in viteza a cincea asupra faptului ca nu toti pensionarii zac pe patul de moarte, ca sa nu poata sa-si revendice dreptul la viata si prin iesiri si proteste in strada.
Oare chiar sa nu aiba acesti smecherasi cocotati in corcodus atatia bani incat sa satisfaca umilele cereri, macar pentru cei cu salarii si pensii mici?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.