Profesorii incep scoala la timp, dar fara sporuri

Profesorii incep scoala la timp, dar fara sporuri

0 188

S-a decis: anul scolar va incepe la timp. Cu toate acestea, profesori nu au scapat de greutati. Veniturile lor salariale vor avea in continuare de suferit, dat fiind ca vor trebui sa renunte la sporuri, dar si la fondul de premiere de 2%, salariul de merit si sporul din mediul rural.
„Ar fi fost foarte greu sa reducem cu zece zile anul scolar si ar fi fost o mare paguba pentru invatamant. Am incercat sa gasim solutii pentru acoperirea contravalorii celor zece zile iar pentru noua dintre acestea am gasit”, a precizat sefa invatamantului la finalul discutiilor, citata de ziarul Gandul.
Mai mult decat atat, dascalii cu vechime mai mare de 25 de ani, vor trebui sa revina de la norma de 16 la cea de 18 ore.
„Ministerul vine cu tot felul de inventii care starnesc rasul. Ar urma sa se ia bani de la cei care au anumite avantaje pentru a acoperi gaura de la buget. Suntem nemultumiti, insa nu putem preciza inca ce vom face. Trebuie sa ne consultam mai intai cu colegii din teritoriu”, a declarat Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, citat de aceeasi sursa.
Suntem curiosi sa aflam cum va reusi guvernul sa creasca salariile profesorilor cu 90% in 5 ani, daca in realitate, de fapt, se vorbeste tot timpul despre inghetarea lor sau, mai mult, despre reducerea absolut tuturor avantajelor, indiferent de natura lor.
Daca interesul pentru profesorat se afla pe linia de plutire, de acum incolo vom avea doar profesori contractati pe baza de voluntariat, pentru ca de remuneratii nici nu poate fi vorba.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.