Profesorii ies azi in strada

Profesorii ies azi in strada

0 76

Astazi, aproximativ 1.500 de sindicalistii de la Spiru Haret vor picheta Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, dupa care vor pleca in mars spre Palatul Parlamentului.
Acesta actiune a starnit si o disputa intre sindicatele profesorilor, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant si Federatia „Alma Mater” anuntand ca nu vor participa la mitingul organizat de Federatia Spiru Haret. Motivul acestui lucru este faptul ca liderii celor doua sindicate considera ca protestele au o conotatie politica. Totusi, cele trei sindicate au ajuns la un numitor comun in privinta Pactul National pentru Educatie, propus de presedintele Traian Basescu si semnat de toate partidele politice, dar nesemnat de sindicalisti.
„Of”-ul sindicalistilor este ca n-au fost consultati inainte de elaborarea documentului si ca acesta contine doar principii generale.
„Federatia noastra s-a hotarat sa ia masuri foarte dure la adresa clasei politice prin organizarea unor mitinguri de protest care vor culmina cu declansarea grevei generale”, a declarat presedintele federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.