Profesorii continuã protestele

Profesorii continuã protestele

0 58

Si asta pentru ca negocierile la Guvern au esuat, lucru care nu trebuie sa mire pe nimeni.

Sindicalistii din Educatie au fost chemati ieri la negocieri de ministrul Educatiei, Daniel Funeiru, si de cel al Muncii, Mihai Seitan. Nu au ajuns insa la nicio intelelgere, iar profesorii sunt hotarati sa respecte calendarul protestelor.
„Nu am ajuns la nicio intelegere. Am asistat la un dialog al surzilor. Echipa guvernamentala a venit la discutie fara niciun argument, decat aceeasi placa pe care o folosesc pe toate canalele media. Ei dezinformeaza si spun ca nimeni nu pierde prin aplicarea Legii salarizarii unitare si ca banii ajung” a explicat secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop.

Din acest punct de vedere realitatea este alta, considera Liviu Marian Pop. El sustine ca dascalii au primit salarii mai mici in ianuarie decat in ultima luna a lui 2009, ceea ce denota ca Legea produce si diminuari de salarii.

Nici problema de la Buzau nu a fost rezolvata. Potrivit secretarului general al FSLI, autoritatile au incercat sa ii convinga pe sindicalisti ca sentintele judecatoresti nu trebuie aplicate, ci trebuie interpretate, ceea ce lor li se pare o aberatie.

In momentul de fata calendarul protestelor continua. Profesorii sunt hotarati sa organizeze o greva pe 22 aprilie si, in paralel, sa desfasoare si mitinguri locale. Ei pregatesc deja referendumul pentru declansarea grevei generale la 1 iunie 2010, fiind hotarati si sa nu incheie situatia scolara a elevilor prin netrecerea notelor in catalog.

„Este un lucru care se poate face. Nu este ilegal . Noi avem o singura obligatie, aceea de a evalua elevii si de a comunica parintilor si elevilor aceste note. Nu avem nicio obligatie ca aceste note sa fie trecute in catalog”, a explicat Liviu Marian Pop.

Referitor la o noua intalnire programamta cu reprezentatii ministerului, Liviu Marian Pop a spus ca nu le-a fost inaintata nicio alta data de negocieri. Singurul lucru cert este ca astazi se intalnesc la minister pentru a discuta pe tema legii Educaþiei Nationale, si nu despre nemultumirile dascalilor.

Peste 2.000 de cadre didactice au protestat ieri in fata Guvernului, a Ministerului Educatiei si a Ministerului Muncii, nemulþumite de modul in care se aplica legea unica de salarizare, de diminuarea veniturilor, de pierderea locurilor de munca si de refuzul ministerului de a purta un dialog cu sindicatele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.