Profesorii brasoveni vor fi instruiti dupa metoda Feuerstein

Profesorii brasoveni vor fi instruiti dupa metoda Feuerstein

0 113

Asociatia « Feuerstein- Deschide-ti Mintea ! » este o asocitatie non-guvernamentala care isi va desfasura activitatea in cadrul Scolii Generale nr. 10. Deschiderea oficiala a a avut loc intr-una dintre salile Centrului Cultural Reduta.
La eveniment au fost invitate personalitati importante din domeniul psiho-pedagogiei, precum domnul profesor Florian Colceag (specialist in educatia copiiilor supradotati) sau doamna Ioana Manolache (o buna cunoscatoare a metodei fiind si formator al acestei metode), reprezentant de seama al Institutului de Stiinte Pedagogice din Bucuresti.
Pe langa invitatii speciali, la deschidere au participat diverse cadre didactice,directori de scoli generale sau licee si reprezentanti ai Scolii Generale Nr. 3, prima scoala brasoveana in care se va aplica metoda Feuerstein.
Metoda Feuerstein este o metoda descoperita de Robert Feuerstein, nascut la Botosani, dar plecat de foarte multa vreme in Israel. Metoda dezvoltata de Feuerstein are la baza experienta proprie pe care acesta a trait-o in Israel. Experienta traita este legata de modul in care copiii din diferite tari europene, care s-au refugiat in Israel dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, trebuiau educati.
Primul curs Feuerstein a fost initializat in Romania in anul 1994 si a avut ca scop formarea profesorilor pe baza acestei metode. Cursul a fost, insa, intrerupt datorita lipsei de atentie acordata de Minister. Iata ca, dupa 15 ani, un grup de absolvente al Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret Brasov reaprinde flacara stinsa cu ani in urma incercand sa aduca la cunostinta cadrelor didactice aceasta metoda.
Scopul central al metodei este acela de a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale (copiii ce fac parte din familiile cu probleme economice, culturale, copiii imigranti sau emigranti) sa isi dezvolte nivelul intelectual.
Pentru mai multe informatii despre Asociatia « Feuerstein – Deschide-ti Mintea ! » accesati www.feuerstein.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.