Profesorii brasoveni instruiti pe bani europeni

Profesorii brasoveni instruiti pe bani europeni

0 61

Profesorii din municipiul Brasov, dar si din zona metropolitana, vor fi instruiti dupa standarde europene din fonduri cu finantare nerambursabila.
Asociatia Metropolitana Brasov (AMB) a obtinut finantare pentru un proiect care are ca scop formarea competentelor cadrelor didactice din Zona Metropolitana Brasov in implementarea standardelor calitatii educatiei.
Este vorba despre un proiect ce urmeaza sa se desfasoare pe o perioada de 3 ani, iar valoarea totala se ridica la 1,1 milioane de euro.
Proiectul face parte din programul Intelligent Energy al Comisiei Europene. Partenerii brasoveni sunt Primaria municipiului Brasov, Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, Universitatea Transilvania Brasov. Alaturi de acestia vor lucra diferite institutii din Graqcia si din Italia: Primaria orasului Sykies, Agentia de Dezvoltare Anatoliki – Thessaloniki, Universitatea Aristotelus Thessaloniki, C&G Consulting Grup Thessaloniki si, respectiv, municipalitatea Prato.
„De la inceputul anului s-au lansat o parte dintre ghidurile de finantare pentru axe ale Programului Operational Regional si ale unora dintre celelalte Programe Operationale. Judetul Brasov se afla in Regiunea 7 Centru, regiune ce beneficiaza de fonduri nu foarte importante raportat la celelalte regiuni, datorita faptului ca este evaluata ca una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic din tara. Asta va face ca intreaga competitie pentru accesarea de fonduri intre judetele membre ale acestei regiuni sa fie foarte acerba. Din acest motiv este foarte important sa dam cu totii dovada de responsabilitate si sa colaboram. Nu putem atrage fondurile atat de necesare judetului nostru decat daca dam dovada ca avem capacitatea de a asigura stabilitatea administrativa si implicit sustenabilitatea proiectelor propuse. Proiectele ce se propun la finantare de catre autoritatile administratiei judetene sau locale, in special cele pentru infrastructura, vor fi multianuale”, a declarat vicepresedintele CJ, Marian Rasaliu, coordonator al Asociatiei Zona Metropolitana Brasov, citat de cotidianul Buna Ziua Brasov.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.