Profesori straini la catedrele universitatilor din Romania

Profesori straini la catedrele universitatilor din Romania

0 88

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este extrem de ocupat cu reformarea invatamantului romanesc, pregatind diferite proiecte de lege menite sa upgradeze sistemul.
Prezent la Conferinta National a Rectorilor, acesta a anuntat ca intentioneaza se aduca profesori straini pentru universitatile din Romania, pregatind in acest sens o serie de politici active de recrutare.
Cadrele didactice universitare din strainatate ar urma sa preia catedre in universitatile romanesti acest fapt avand ca finalitate reformarea politicilor de resurse umane
In acelasi proiect va fi prevazuta evaluarea corecta si ierarhizarea universitatilor, precum si finantarea lor in functie de programele de studii pe care le ofera, dat fiind ca nicio universitate din Romania nu se gaseste in prezent in top 500 mondial. Ministrul Educatiei a precizat, cu acelasi prilej, ca a infiintat, in cadrul Ministerului, o directie de relatii internationale subordonata direct lui si un centru de credite si burse pentru studentii straini, ambele cu scopul de a mari numarul celor veniti de peste hotare sa studieze in Romania, informeaza Realitatea TV.
Acest proiect urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, iar apoi va fi inaintat Parlamentului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.