Profesionalism in Administratia Publica

Profesionalism in Administratia Publica

0 85

Functionarii din administratia publica vor avea parte de mai multe instruiri anul acesta, intrucat anul 2008 este dedicata profesionalizarii in domeniul administratiei publice. ?


De aceea, in data de 31 ianuarie, la hotelul Novotel din Bucuresti, a avut loc cea de-a patra editie a Forumului National al Formarii Continue in Administratia Publica.


Directorul general al Institutului National de Administratie (INA) a motivate necesitatea unui astfel de proiect astfel: „In Romania nu avem o cultura a formarii continue, iar in acest domeniu se constata inca o mare lipsa de profesionalism”.


Subiectele care au fost luate in considerare la reuniunea din acest an au fost: nevoia de dezvoltare a competentelor unui functionar public european, serviciul public din Romania si planificarea strategica, programe si initiative de reformare a functiei publice in Romania si in UE, formarea resurselor umane si avantajele parteneriatelor pentru formarea in administratia publica sau analiza impactului formarii ?n dezvoltarea competentelor organizationale.


Dintre fetele internationale prezente la acest forum, ii amintim pe domnul Willem van Nieuwkerk, team leader Proiect Phare 2005 – „Intarirea capacitatii de formare a Institutului National de Administratie si a Centrelor Regionale”, domnul Luis Rodrigues, expert Phare si domnul Emmanuel Vergne, director de Proiect Phare 2005, sef celula multilaterala, Directia Relatii Internationale din cadrul ?NA (?cole Nationale D’Administration).


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.