Profesii de increderere in Romania

Profesii de increderere in Romania

0 148

Pompierii, preotii si farmacistii sunt primii in topul increderii romanilor, potrivit unui sondaj realizat de publicatia Reader’s Digest, impreuna cu Institutul de sondare publica IMAS, in care pe ultimul loc se afla politicienii. De o incredere foarte scazuta au parte, de asemenea, judecatorii, avocatii, politistii si agentii imobiliari.
Medicii ocupa locul 5, iar profesorii – locul 13. Actorii (locul 7) si prezentatorii TV (locul 12) se bucura de o incredere mai mare decat cadrele didactice. Fata de rezultatele precedentului sondaj de acest fel, cea mai spectaculoasa ascensiune o inregistreaza preotii, care au urcat cinci locuri, pana pe pozitia a doua.
Profesia care a inregistrat cea mai mare cadere este cea de baby-sitter, care a coborat cinci pozitii, ajungand acum pe locul 27, potrivit site-ului publicatiei Reader’s Digest. In cadrul sondajului, persoanele intervievate au dat note de la 1 la 10, in functie de increderea acordata, reprezentantilor de pe o lista cu 30 de meserii.
Studiul, aflat la cea de-a doua editie, a fost efectuat pe un esantion de 1.245 persoane, la nivel national, atat in mediul urbal, cat si in cel rural, in perioada noiembrie-decembrie 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.