Profanare de monument la Chichis

Profanare de monument la Chichis

0 100

Monumentul eroului secuilor din Chichis, Aron Gabor, a fost profanat de doi tineri romani. Fapta s-a petrecut in urma cu un an; cei doi au urinat si au mimat actul defecatiei pe monumentul maghiar. Pentru ca afrontul adus autoritatilor unguresti sa fie complet, sceneta a fost filmata si postata pe internet. Dupa ce au primit filmuletul pe Facebook, primarul din Sfantu Gheorghe si presedintele Consiliului judetean Covasna au depus plangere penala impotriva profanatorilor.
Materialul de 20 de secunde a fost filmat in comuna Chichis din judetul Covasna la monumentul care marcheaza locul in care Gabor Aron, unul dintre eroii Revolutiei din 1848-1849, a fost ucis in lupta. In filmulet apar doi tineri romani, unul din Sibiu, celalalt din Brasov, care urineaza si mimeaza actul defectatiei, profanand astfel monumentul. Materialul a fost postat apoi pe internet cu dedicatia ” pentru unguri”. Imediat ce au vazut inregistrarea, autoritatile din Covasna s-au adresat justitiei.
Pe langa faptuitori, plangerea penala se indreapta si catre persoana care a filmat incidentul si care a postat apoi pe internet inregistrarea cu faptele reprobabile ale profanatorilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.