Produsele naturiste incluse pe lista medicamentelor compensate

Produsele naturiste incluse pe lista medicamentelor compensate

0 383

Este propunerea senatorului brasovean Nicolae Vlad Popa, care considera ca multe din produsele din plante de pe piata romaneasca isi dovedesc eficacitatea in numeroase boli. Mai mult, Romania ar putea fi un jucator important pe piata externa datorita extraordinarului potential pe care il are, considera liberalul Popa

Este propunerea senatorului brasovean Nicolae Vlad Popa, care considera ca multe din produsele din plante de pe piata romaneasca isi dovedesc eficacitatea in numeroase boli. Mai mult, Romania ar putea fi un jucator important pe piata externa datorita extraordinarului potential pe care il are, considera liberalul Popa.
Multi pacienti incearca medicina naturista pentru a-si trata o serie de probleme. In unele cazuri exista si studii medicale care sustin folosirea acestora pentru diverse afectiuni. Dupa ce s-a consultat cu mai multi medici, senatorul Nicolae Vlad Popa vrea introducerea unora dintre produsele naturiste pe lista medicamentelor compensate.produse naturiste1
Potrivit lui Popa, exista o discriminare in Romania in sensul ca numai medicamentele de sinteza chimica si anume cele alopate sunt subventionate sau compensate de catre Casa de Sanatate. „Este nefiresc, pentru ca in Uniunea Europeana majoritatea tarilor compenseaza si medicamentele naturiste care au efecte foarte bune asupra pacientului in foarte multe tratamente” spune Popa.
In acest sens, liberalul Nicolae Vlad Popa a facut in urma cu cateva luni, o interpelare Ministerului Sanatatii insa abia dupa instalarea noului guvern a primit raspuns. „E pacat de Dumnezeu ca Romania sa nu profite de potentialul enorm pe care il are in plante medicinale care s-au dovedit mii de ani ca au efecte pozitive asupra bolilor cetatenilor” mai spune Popa.
Franta si Germania deconteaza o parte din medicamentele naturiste de pe piata dar si terapii ale medicinei traditionale cum ar fi de exemplu acupunctura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.