Produse romanesti la MACRO Brasov

Produse romanesti la MACRO Brasov

0 110

Lantul de supermarketuri lansat de Dinu Patriciu vrea sa se ridice la nivelul numelui pe care il poarta. Pentru ca si MIC.RO si MACRO au un RO in coada, produsele comercializate in aceste magazine alimentare trebuie sa aiba si ele marca „RO” pe ele, ceea ce inseamna ca sunt produse autohtone romanesti.
Furnizorii autohtoni se bucura de increderea marelui magnat care a incheiat contracte de parteneriat cu acestia pentru livrare marfurilor.
Pe o piata de retail in scadere cu 9% in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara a anului trecut, omul de afaceri Dinu Patriciu isi continua avantul inceput anul trecut.
Dupa ce a pus la punct reteaua Mic.ro, care a ajuns la peste 500 de magazine, a venit randul lantului miniMax, cumparat vara trecuta, sa primeasca un nume asociat cu businessul sau din acest sector – MACRO.
Grupul Mercadia, prin intermediul caruia deruleaza aceasta afacere, si-a propus ca, pana la finele anului, reteaua proprie sa numere cel putin 1.300 de magazine Mic.ro, 1.000 de astfel de magazine mobile si 100 de MACRO.
„Magazinul MACRO nu este nici supermarket, nici hipermarket, nici de tip discount, ci este o piata unde se gasesc produse pentru toate buzunarele, atat pentru bogatasii cu jeep, cat si pentru pensionarii cu sacosa. Cine vrea branza de burduf in coaja de brad si pastrav afumat plateste, cine vrea paine ia ce e mai ieftin. In acelasi timp este un risc, pentru ca vrei sa multumesti pe toata lumea si in final ai putea sa nu multumesti pe nimeni”, a mai spus Patriciu, citat de cotidianul Adevarul.
In caz ca nu stiati, consumatorii brasoveni fac parte dintr-un „triunghi de aur” al pietei de retail din Romania, adica, alaturi de Pitesti si Bucuresti, formeaza acea zona unde se cumpara cel mai mult, 60% din piata de retail.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.