Producatorul clujean de lactate, Napolact, face investitii de 2,5 milioane de euro

Producatorul clujean de lactate, Napolact, face investitii de 2,5 milioane de euro

0 76

Napolact, producator clujean de lactate, membru al grupului Friesland Foods Romania, doreste sa investeasca 2,5 milioane de euro in modernizarea si extinderea facilitatilor existente.
Numarul actual de angajati este de 500, insa acest lucru fluctueaza in functie de sezon din cauza nevoii de personal in domeniul ce se ocupa cu producerea inghetatei, pe toata perioada sezonului estival.
“In momentul de fata, suntem implicati intr-un proiect de extindere a depozitelor frigorifice si de construire a unei statii de epurare a apelor uzate” a declarat pentru, Ziarul Financiar, editia de Transilvania, Daniela Dorca, reprezentantul companiei Napolact.
Friesland detine pe plan local cinci fabrici, dupa ce anul trecut a inchis fabricile din Deta si Satu Mare, pentru eficientizarea activitatii grupului.
Reprezentantii companiei vor sa construiasca centre logistice zonale, motiv pentru care Friesland va investi anul acesta peste 4 milioane de euro in dezvoltarea productiei, vanzarilor si logisticii.
Cele mai mari unitati de productie sunt Industralizarea Laptelui din judetul Mures si Napolact din Cluj.
Potrivit Friesland, brandul Milli va atinge anul acesta vanzari cumulate de 100 de milioane de euro in Ungaria si Romania.
“Speram ca in anul 2008 sa avem o crestere a cifrei de afaceri de 30% fata de anul 2007, iar in primul semestru am realizat o crestere de 20% fata de perioada similar a anului precedent” a anuntat Daniela Dorca.
Friesland Foods Romania, producatorul marcilor Napolact, Mili si Oke, este lider pe piata locala a lactatelor, concurentii lor fiind: Danone, LaDorna, Hochland, Albalact si Covalact.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.