Producatorilor de lapte, Azi ultima zi pentru declaratii!

Producatorilor de lapte,
Azi ultima zi pentru declaratii!

0 87

Cererile pentru ajutorul acordat producatorilor de lapte de vaca din zone defavorizate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pot fi depuse pana pe 31 august 2010, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Potrivit HG 755/2010, de acest acest ajutor specific pot beneficia crescatorii de vaci de lapte, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale constituite potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008. Persoanele fizice neautorizate, potrivit actului normativ mentionat anterior, pot depune cererea, cu obligatia sa se autorizeze si sa depuna copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului pana la data de 25 octombrie 2010.
Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii la Centrele Judetene ale APIA pe a caror raza teritoriala se afla exploatatia.
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar producatorii de lapte trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, beneficiarii trebuie sa detina cota de lapte pentru livrari sau vanzari directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicita ajutor financiar sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor.
Totodata, efectivul pentru care se solicita ajutor specific anual trebuie mentinut in exploatatie pe perioada derularii schemei. Precizam ca exploatatiile trebuie sa fie localizate in zonele defavorizate stabilite prin Anexa 4A din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Ajutorul specific se acorda pentru un efectiv cuprins intre doua si maximum 15 capete vaci de lapte.
Cuantumul ajutorului specific pe cap de vaca de lapte este de cel mult 100 euro/cap de vaca si se calculeaza dupa finalizarea verificarilor, prin raportarea numarului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro, aferent acestei forme de sprijin.
Nerespectarea conditiilor de eligibilitate prevazute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage reducerea sau excluderea de la plata, respectiv penalitati sau sanctiuni multianuale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.