Producatorii de soia sunt sprijiniti financiar

Producatorii de soia sunt sprijiniti financiar

0 121

Producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin exploatatii agricole si care valorifica pe piata soia din productia interna a anului 2008 pot beneficia de sprijin direct al statului pe produs in valoare de 300 lei/tona in limita a 100.000 de tone la nivelul intregii tari.
Trebuie retinut faptul ca soia valorificata sub forma de samanta pentru semanat nu beneficiaza de prevederile acestei hotarari. De asemenea, soia care face obiectul platii in natura al contractelor de arendare, concesionare sau al contractelor de livrare a ingrasamintelor, pesticidelor si altor inputuri, inclusiv al contractelor de leasing pentru utilaje agricole nu constituie marfa pentru care se acorda sprijin direct al statului pe produs.
Soia care se utilizeaza ca materie prima pentru realizarea de produse alimentare sau industriale in cadrul unitatilor proprii de productie ale producatorilor agricoli este considerata produs agricol destinat comercializarii si beneficiaza de sprijin.
Acordarea acestui sprijin se face pe baza unei cereri-tip adresate directiilor pentru agricultura si dezvoltare judetele sau a municipiului Bucuresti, pe care producatorii agricoli interesati trebuie sa o depuna pana la data de 15 iunie 2009 inclusiv.
Acordarea sumelor se face in ordinea depunerii cererilor, potrivit actului normativ.
Resursele financiare necesare acordarii acestui sprijin sunt de 30.000 mii lei. Sumele respective se asigura din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aprobate pentru anul 2008-2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.