Producatorii de legume si fructe anunta sumpiri

Producatorii de legume si fructe anunta sumpiri

0 450

Se pare ca seceta din ultimele luni a avut o impact major si asupra productiilor de legume si de fructe. Cantitatile mai mici de recolta au inceput sa influenteze preturile alimentelor, iar in toamna am putea asista la majorari de pana la 30%.

Se pare ca seceta din ultimele luni a avut o impact major si asupra productiilor de legume si de fructe. Cantitatile mai mici de recolta au inceput sa influenteze preturile alimentelor, iar in toamna am putea asista la majorari de pana la 30%. Aurel Tanase, directorul general al Organizatiei Interprofesionale Nationale Prodcom Legume-Fructe din Romania a declarat pentru presa centrala ca in sectorul legumelor si al fructelor paguba este de 25-30% fata de anul trecut, iar unele dintre cele mai afectate culturi sunt cele de cartofi, rosii si castraveti.
Productia de cartofi a fost cu 40% mai mica decat in 2014 iar in ultima luna, pretul cartofilor romanesti a crescut cu 50% si a ajuns la 1,5 lei pe kilogram.
Aanul trecut fermierii au cultivat 237.000 de hectare cu legume, din care 100.000 de hectare au fost cultivate cu cartof, leguma care pierde tot mai mult teren la Brasov in fata altor culturi mai putin pretentioase si mai rentabile precum rapita sau soia.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.