Producatorii de alimente induc in eroare cumparatorii

Producatorii de alimente induc in eroare cumparatorii

0 75


Este cunoscut faptul ca, pe ambalajele unor semipreparate si preparate, producatorii acestora sunt obligate sa mentioneze continutul de sare, zahar si grasimi, nemaivorbind de E-urile din continut.Dar o fac ei oare la continutul la valoarea si cantitatea reale?


Marja de eroare, in asemenea cazuri este mare, ea ajungand si pana la 30%. Dar nici in aceste conditii fabricantii nu respecta normele, ei bagand probabil de-a valma ce au la indemana, numai sa castige cat mai mult.


Teste de laborator au demonstrat ca in multe alimente semipreparate sau in cerealele ce se consuma la micul dejun procentajul de sare, zahar si grasimi este depasit cu mult. Iar teoria prezentata la posturile TV sau radio este infirmata de practica ce apare in magazine – mai ales in supermarketuri???


Astfel depasirile au ajuns sa fie cu 45-65% mai mari, ajungand si pana la 90%


Aceasta dezinformare a cumparatorilor, mai ales in contextual privind o alimentatie cat mai sanatoasa, nu mai trebuie sa fie tolerata. In acest sens organele de protectie a consumatorului ar trebui sa dovedeasca o mai mare implicare in fenomen. Romanii au mancat destule aiureli pe vremea comunismului. Este necesara continuarea acestei practici?


Iar practicantii acestor anomalii ar trebui sa fie aspru pedepsiti, de la pecuniar la penal.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.