Prodlacta Brasov – profit in deriva

Prodlacta Brasov – profit in deriva

0 158

Romanii nu mai consuma produse lactate. Aceasta ar fi concluzia, daca ar fi sa ne luam dupa profitul inregistrat de unul dintre cei mai mari producatori de astfel de produse din tara: Prodlacta Brasov.
Compania brasoveana se lupta sa faca fata crizei, inregistrand un profit de 10 ori mai mic decat cel de anul trecut.
Compania a atras venituri totale de 32,3 milioane lei (7,6 milioane euro), in intervalul ianuarie-iunie 2009, in scadere fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.
In schimb, costurile totale ale societatii au avansat cu 6,2%, la 32,12 milioane lei (7,59 milioane euro), dupa ce in prima jumatate a anului anterior acestea erau de 30,2 milioane lei.
In aceste conditii, este greu sa te mentii pe linia de plutire, cu atat mai mult cu cat disponibilizarile in masa nu anunta nimic bun cu privire la redresarea economiei nationale.
Producatorul de lactate are un capital social de 14,45 milioane lei, divizat in 10,62 milioane actiuni cu valoarea nominala de 1,36 lei.
Compania brasoveana Prodlacta (PRAE) a obtinut un profit net de 182.000 lei, in primele sase luni ale acestui an, de zece ori mai mic decat cel afisat in aceeasi perioada a anului anterior, in conditiile in care cheltuielile au crescut cu 6,2%, a informat joi compania, citata de money.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.