Procurorul general Tiberiu Nițu are zilel numarate de …basista Macovei!

Procurorul general Tiberiu Nițu are zilel numarate de …basista Macovei!

0 367

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că informațiile apărute în presă potrivit cărora Tiberiu Nițu ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări reprezintă tot atâtea motive pentru ministrul Justiției să înceapă procedura de revocare a procurorului general, iar pentru președintele Klaus Iohannis să îl revoce pe acesta din funcție.
„Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi și va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Nițu nu și-a dat încă demisia din funcția de procuror general. Potrivit informațiilor apărute în presă, Tiberiu Nițu a beneficiat ilegal de coloana oficială în aproximativ 700 de deplasări. Legea nu-i permite așa ceva, iar buna reputație și integritatea pe care trebuie să le aibă procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalități. Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general și să trimită propunerea la președintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Nițu”, susține Monica Macovei într-o declarație transmisă miercuri presei.Monica Macovei.
Potrivit europarlamentarului, în ziua publicării MCV mai există un motiv pentru revocarea lui Nițu din funcție: „Toți procurorii care au reușit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentați la vârf de un procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea”, afirmă Monica Macovei.

Ministrul Raluca Prună vs Procurorul general Tiberiu Nițu
Ofensiva basista impotriva Procurorul general Tiberiu Nițu era de asteptat. Desigur pusi sa latre o parte din catei nu s-au lasat rugati si au inceput atacul. Reamintim ca Traian Basescu  a adus grave acuze inca din perioda numirii pe post a Procurorului general Tiberiu Nițu, facandu-l printre altele terorist in Revolutia din ’89. Atacul fostului procuror comunist Macovei Monica, nu este altceva decat o repriza din meciul demiterii/suspendarii lui Tiberiu Nițu.
Raluca Prună a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe la Palatul Victoria, că va discuta cu Tiberiu Nițu în legătură cu implicarea sa în ancheta privind folosirea ilegală a coloanelor oficiale.
„Nu am vorbit cu procurorul general. (…) O să vorbesc astăzi (miercuri — n.r.) cu procurorul general și, dacă este cazul, o să fac declarații după ce o să discut cu domnia sa. (…) Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o prezint presei la acest moment, sigur că lucrez la acest lucru. (…) Am fost la Consiliul JAI, (…) lucrurile au survenit în weekend, există un comunicat al DNA și cred că și în privința domnului Nițu și în privința oricărui funcționar, demnitar al statului român rigoarea ne cere să discut cu acea persoană”, a afirmat ministrul Justiției.Raluca Pruna m
Ea a mai spus că nu exclude în cazul procurorului general absolut nicio variantă prevăzută de lege. „Nu exclud absolut niciun fel de variantă, pentru că legea prevede asta. Există posibilitatea menținerii, există posibilitatea revocării. Deci iau în calcul absolut orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție prevăzut de legea română în vigoare. Trebuie să discut ca să ascult toate opiniile”, a explicat ministrul.
Procurorul general Tiberiu Nițu a fost vazut miercuri la sediul Ministerului Justiției, unde a fost convocat de ministrul Raluca Prună în legătură cu implicarea sa în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale.
La plecarea din sediul MJ (a stat cca 30 de minute), Tiberiu Nițu a refuzat să facă orice fel de declarații cu privire la rezultatul discuțiilor avute cu ministrul Justiției

Surse judiciare declarau marți, că procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie — noiembrie 2015. Potrivit surselor citate, media deplasărilor procurorului general ar fi fost de două pe zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.