Procurorii baga vitamine in dosarul Farmacia Thea

Procurorii baga vitamine in dosarul Farmacia Thea

0 120

Cazul farmacistelor impuscate in urma cu patru ani si jumatate a fost redeschis de anchetatori. Dupa achitarea principalului suspect, Alexandru Diaconescu, confom procedurii penale procurorii trebuie sa constituie un nou cerc de suspecti, sa faca noi interogatorii si sa caute noi probe. Oamenii legii mai au la dispozitie 11 ani pana la prescrierea faptei, timp in care vor incerca sa-l identifice pe asasinul celor doua farmaciste.
In urma cu mai bine de patru ani, in seara de Sfantul Nicolae, femeile erau executate in cap de catre un individ necunoscut. Dublul asasinat a socat intregul Brasov. In scurt timp a fost descoperit si un suspect in persoana tanarului Alexandru Diaconescu. Suspectul a fost achitat, iar intreaga munca de ancheta a procurorilor s-a dus pe apa sambetei. Avocatul lui Diaconescu a fost Ovidiu Vaduva, acelasi care l-a aparat si pe criminalul Ionut George Nicolae, ucis la randul lui de care un coleg de celula inainte ca aparatorul sau sa reuseasca sa convinga eventual instanta de inocenta clientului sau. Magistratii au trimis dosarul „Farmacia Thea” inapoi la parchet, unde a fost inregistrat la sectiunea AN – dosar cu autor necunoscut.
Desi pare greu de crezut ca dupa 4 ani mai pot fi descoperite probe noi sau mai poate aparea vreun nou suspect, procurorii trebuie sa inceapa din nou cercetarile. Dosarul dublului asasinat se va inchide definitiv abia dupa ce fapta incriminata – in acest caz omor deosebit de grav- se va prescrie. Acest lucru se va intampla de regula dupa 15 ani, din care au mai ramas 11.
In Brasov exista in total 10 dosare de omor cu autor necunoscut. Cel mai vechi caz dateaza din 1995, cand vanzatoarea unui magazin de paine era ucisa in spatele tejghelei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.