PROCESUL PRIVATIZARILOR DUBIOASE (2)

PROCESUL PRIVATIZARILOR DUBIOASE (2)

0 327

Inca doua informatii tari a animat ziua celor trei ceasuri negre – marti.


?


Prima informatie


Robert Neagoe, fostul sef al Directiei Juridice din Oficiului pentru Privatizarea Participatiilor Statului din Industrie(OPSPI), din Ministerul Economiei, este cercetat pentru inalta tradare. Tarziu, marti seara, dat find relatia sa cu “justitia”, aceasta va fi cercetat in stare de libertate in dosarul privatizarilor, ?conform ultimei decizii pe care au luat-o procurorii DIICOT.
Relatia de care vorbeam, este un lucru arhicunoscut. Robert Neagoe este sotul presedintei Tribunalului Municipiului Bucuresti si ramane singura persoana invinuita de inalta tradare in dosarul scurgerilor de informatii care nu a fost arestata


?


A doua informatie
Dat fiind, functiile detinute de alti doi cercetati in Dosarul Privatizarilor Dubioase, Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, conform procedurilor legale in vigoare, a cerut avizul comisiei prezidentiale pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si a ministrului Comuncatiilor, Zsolt Nagy.


Va reamintim ca printr-un comunicat al Ministerului Public preciza, pe 22 noiembrie, ca din reteaua lui Stanchev fac parte mai multi demnitari si inalti functionari publici din institutiile centrale cu atributii in domeniul privatizarii. „Scopul gruparii era acela de a obtine, in afara cadrului oficial, date si documente de natura sa pericliteze securitatea statului” se arata in comunicatul Ministerului Public.
Ministrul Zsolt Nagy este banuit ca ar fi incuvintat scurgerile unor informatii secrete catre reteaua de spionaj a lui Stamen Stantcev. Este vorba despre informatii care ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati – Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.
Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, este acuzat de procurorii DIICOT, in dosarul privatizarilor strategice, ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantcev in mai multe cazuri, de la privatizari pana la contracte ieftine de energie, in cazul Alro Slatina.


?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.