Procesiune a credinciosilor brasoveni in Vinerea Mare

Procesiune a credinciosilor brasoveni in Vinerea Mare

0 92

Crestinii brasoveni au renuntat sa se mai gandeasca la diferentele de rit carora le apartin si s-au hotarat sa se uneasca intr-o procesiune fara precedent ce urmeaza a fi organizata pe strazile din Brasov.
Cele sapte biserici istorice din Brasov: Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Romano-Catolica, Biserica Romana Unita cu Roma (Greco-Catolica), Biserica Reformata, Biserica Evanghelica-luterana (maghiara), Biserica Unitariana si Biserica Evanghelica C.A. din Romania, organizeaza vineri, 22 aprilie 2011, o procesiune religioasa care doreste sa marcheze evenimentele ce au avut loc in Vinerea Mare.
Dupa meditatia „Drumul crucii” (in limba maghiara) din Biserica Romano-Catolica Sf. Petru si Pavel de pe strada Muresenilor, care va incepe la ora 12:00, procesiunea va porni la ora 12:30 din fata acestei biserici pe traseul: str. Sfantul Ioan, str. Republicii, Piata Sfatului, Curtea Johannes Honterus si se va incheia in jurul orei 14:30 in Biserica Neagra. Procesiunea va fi marcata de cinci opriri pentru scurte meditatii conduse de bisericile participante.
O cruce mare de lemn va fi purtata in fruntea procesiunii pe rand de tineri apartinand diferitelor confesiuni.
Prin aceasta actiune simbolica cele sapte biserici participante doresc sa aduca in centrul atentiei ceea ce ii uneste pe toti crestinii de pretutindeni.
Sunt invitati sa se alature acestui eveniment toti credinciosii ce au in inima impreuna-simtire si dorinta de a medita asupra acestui important moment al crestinismului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.