Procesele Tribunalului Brasov

Procesele Tribunalului Brasov

0 85

Proces de anvergura la Tribunalul Brasov. JUdecatorii se vor pronunta in procesul dintre Rafo Onesti si firma britanica Glencore, care a solicitat circa 70 milioane de dolari, in contul titeiului furnizat rafinariei onestene.
Interesant este ca Rafo nu a vut contract de procesare cu Glencore, ci cu firma Expanet, iar datoria nu poate fi ceruta de la rafinaria din Onesti, considera avocatii. Constantin Covoran, avocat al Rafo, din cadrul Baroului Bucuresti, a declarat: “Glencore trebuie sa ceara banii de la Expanet, nu de la Rafo”. Tribunalul Brasov va mai avea de judecat si procesul privind planul de reorganizare judiciara de la Rafo, care nu are legatura cu dosarul firmei Glencore, desi se afla pe rolul aceleiasi instante. La tabelul creditorilor, mai exista o singura contestatie, cea facuta de E.ON, care mai pretinde o suma de bani de la Rafo.
RAFO mai are de “lucru” si cu contestatiile din recurs, facute de 5 societati comerciale, cum ar fi Compet, dar si Banca Romana de Scont. “Este vorba de penalitati, nu de debitele propriu-zise, care au fost stinse – ne-a precizat avocatul Covoran.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.