Probleme pentru liberali: PSD vrea să afle cine a împrumutat statul în...

Probleme pentru liberali: PSD vrea să afle cine a împrumutat statul în ultimii trei ani și cu ce dobînzi

1 38

Pînă la finalizarea listelor comune cu PNL, social-democrații îi iau la bani mărunți pe liberali într-un punct extrem de sensibil, solicitînd date complete despre instituțiile de la care statul român a împrumutat bani în guvernările PNL din ultimii trei ani, cuantumul acestora și dobînzile.
Astfel, într-o interpelare parlamentară către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, senatorul PSD Florian Bodog solicită.
„Având în vedere că, începând cu anul 2020 și până astăzi, datoria publică guvernamentală a crescut semnificativ, atingând un nivel record și având în vedere că nu a existat până acum o comunicare transparentă a Ministerului Finanțelor pe acest subiect, vă rog să-mi comunicați următoarele aspecte:
1. Lista nominală a instituțiilor care au acordat împrumuturi Guvernului României, împrumuturi ce se regăsesc în datoria publică pentru anii 2020, 2021, 2022 și 2023.
2. Numărul contractelor încheiate în perioada 2020 – 2023 cu fiecare dintre aceste instituții, data la care au fost semnate contractele, valoarea creditelor acordate, termenul de rambursare, dobânda anuală, rata anuală și garanțiile prevăzute.
3. Data la care au fost accesate aceste credite și destinația fiecărui împrumut contractat începând cu data de 1 ianuarie 2020 până astăzi.
Consider că pentru a asigura o bună guvernare, toate aceste informații trebuie să fie cunoscute în detaliu de către contribuabilii români”
se arată în interpelare. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.