Probleme cu presedintii sectiilor de votare la Brasov

Probleme cu presedintii sectiilor de votare la Brasov

0 244

Primele probleme ale Biroul Electoral Judetean (BEJ) Brasov au aparut inca de ieri, membrii acestui for trebuind sa solutioneze de mai multe ori alegerea presedintilor sectiilor de votare.


Persoane desemnate prin tragere la sorti pentru a ocupa functia de presedinte de sectie de votare, s-au razgandit in mod ciudat. Cum alegerea inlocuitorilor se face, potrivit legii, tot prin tragere la sorti la judecatorii, pe parcursul intregii zile de ieri, magistratii au tot ales. La unele sectii de votare s-a ajuns ca structura biroului electoral sa fie modificata de trei-patru ori, estimandu-se ca si in cursul acestei dimineti vor mai fi unele schimbari, pentru cei care se vor declara indisponibili. Aste pentru ca, ieri seara nu erau inca desemnati o serie de presedinti, iar la unele sectii nu ajunsesera materialele electorale


?


O situatie speciala cu care s-au confruntat reprezentantii BEJ Brasov a fost protestul formulat de conducerea organizatiei locale a Partidei Rromilor din Crizbav. Membrii Partidei au cerut sa faca parte din birourile sectiilor de votare, dar nu li s-a permis acest lucru, pentru ca nu sunt un partid parlamentar. Ei nu au nici dreptul sa fie obsevatori, pentru ca legea impune sa fie apolitici.


Prefectul Aurelian Danu a primit o plangere din partea unor familii de rromi din comuna Maierus, care sustineau ca nu le sunt eliberate acte de identitate pentru a-si exprima dreptul de vot. Membrii comunitatii rrome din aceasta localitate au o problema cu actele de identitate de mai multi ani, pentru ca figureaza in evidentele comunei brasovene, desi locuiesc pe teritoriul judetului Covasna. Cetatenii respective pot vota, pentru acest lucru fiind necesara eliberarea unei carti de identitate provizorii. Cetatenii rromi din comuna Maierus se pot prezenta la serviciul de specialitate local din Codlea, de unde pot obtine astfel de documente, chiar si in ziua referendumului.


?


La randul sau, UDMR Brasov a transmis ieri la BEJ o sesizare, venita din partea viceprimarului comunei Cata, Molnar Csaba (UDMR), in care acesta declara ca ieri, in jurul orelor pranzului, in localitate au fost surprinsi copii din clasele gimnaziale care imparteau fluturasi pro-Basescu, desi se incheiase campania electorala.


Elevii au spus ca au primit acesti fluturasi de la reprezentantii PD din comuna, iar materialele electorale au fost distruse de viceprimar.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.