Problema Nokia din nou pe tapet

Problema Nokia din nou pe tapet

0 74

De data aceasta nu este vorba de investitia propriu-zisa a Nokia in Romania, la Jucu-Cluj, si protestele ce nu s-au potolit nici acuma in Germania si la Bochum, fabrica inchisa pentru mutarea ei langa Cluj-Napoca.

Ieri, DNA – din harnicie sau vreo soapta in fapt de seara – a cerut spre studiu, autoritatilor locale, dosarele si documentatia asupra colaborarii administratiei Cluj-Napoca cu Nokia, precum si obligatiile pe care Guvernul si le-a luat la investitiile in utilitati, cum ar fi apa-canal, drumuri, electricitate etc.

Se va cerceta de catre procurorii DNA-Cluj si modul in care o serie de persoane fizice si juridice au intrat in posesia terenurilor pe care s-a construit fabrica si a celor din imprejurimi, preturi care au crescut considerabil odata cu incepera lucrarilor de constructie, banuindu-se tunuri imobiliare, deoarece amplasamentul cladirilor Nokia si tratativele cu finlandezii trebuiau sa fie si sa ramana secrete.

In schimb s-au gasit ciudati cumparatori la prima mana a terenurilor, care au platit preturi de nimic proprietarilor-tarani ai locurilor, vanzand apoi la preturi de cateva ori mai mari.

Nici responsabilii guvernamentali legati de obligatiile luate in privinta facilitatilor nu vor scapa ieftin in caz ca se vor dovedi vinovati de ceva lucruri necurate.

Dupa cate se pare, la Jucu exista implicatii politico-economice si, s-ar putea, chiar trageri de maneca a unor voci din Germania si chiar UE.

Si iata cum, inca odata, se dovedeste cat de mult a daunat clasa politica, prin atitudinea ei si lacomia de inavutire personala, totodata prin spinarea de guma in interes propriu fata de cei mai mari, Romaniei si traitorilor in ea.

Atentie, ca pe langa Brasov urmeaza sa se construiascu un aeroport, cu tot tacamul dimprejur!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.