Problema donarii de organe discutata in Senat

Problema donarii de organe discutata in Senat

0 81

Mult controversata problema a donarii de organe si-a gasit rezolvarea. Astfel, s-a hotarat adoptarea acordului prezumat al persoanei, adica in cazul in care persoana nu si-a exprimat in timpul vietii refuzul de a-si dona organele, este implicit de acord sa le doneze.
Celelalte tari europene in care aceasta initiativa legislativa este in vigoare sunt: Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia.
„Actuala legislatie din Romania se datoreaza, in cea mai mare masura, legislatiei care nu permite prelevarea de organe si tesuturi in vederea transplantului de la persoanele decedate decat in cazul in care persoana decedata si-a exprimat deja optiunea in favoarea donarii sau numai consimtamantul, in scris, al rudelor defunctului”, se mai arata in expunerea de motive care insoteste initiativa legislativa.
Printre initiatorii proiectului de lege se numara deputatii Ovidiu Branzan (PSD), fost ministru al Sanatatii, si Eugen Nicolaescu (PNL), actualul ministru al Sanatatii.
Ultimul cuvant va fi spus de Camera Deputatilor care este competenta decizionala.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.