Problema deseurilor

Problema deseurilor

0 96


Daca te duci pe langa sau printre blocuri, mai ales acuma, dupa sarbatori, te ia groaza cate deseuri poti vedea adunate pe la containere. Bagate de-a valma peturi, resturi de mancare, hartii si cartoane, sticle, carpe si toate alte alea care nu mai folosesc omului prin casa. Iar prin containere scormonesc pisici si tigani. Daca cele dintai scormonesc doar inauntru, ceilalti scot, ca sa ajunga cat mai la fund, jumatate din gunoaie si le imprastie primprejur, lasand in urma aspectul necivilizatiei.


In partea de sud-est a orasului firma Urban a incercat, prin instalarea unor recipiente speciale, colectarea selectiva a resturilor menajere. Iar aceste recipiente se afla inchise in tarcuri special amenajate, sub cheie. Cheie ce se afla in posesia fiecarui locatar din zona respective. Dar nici aici nu este respectat spiritul civilizatiei, multi locatari fiind prea lenesi pentru a sorta resturile menajere si chiar de a deschide tarcul pentru a-l depozita inauntru, lasandu-l pe alaturi. Iar prin asta nu se deosebesc prea mult de maronii scormonitori.


Daca pe vremea lui Ceasca se putea recupera, prin constrangere, o gramada de hartie, de sticla, de plastic, acuma, cand suntem liberi sa ne aratam gradul de civilizatie, noi nu o facem. Oare libertatea ne-a “descivilizat”? Am ajuns sa nu mai gandim si sa consideram acte de bravura facutul nevoilor langa masa la care mancam?


Primaria, impreuna cu Politia, ar trebui sa ia, in acest sens, masuri drastice pentru indreptarea acestei stari de lucruri, ajungand pana la marirea amenzilor si chiar oarece zile de inchisoare contraventionala, daca nu se intelege cu binele.


Iar domnul primar George Scripcaru ar trebui sa extinda in tot orasul colectarea selective a deseurilor menajere, pentru ca toti brasovenii sa beneficieze de civilizare in acelasi timp, nu selectiv. Din acest lucru Primaria Brasov ar avea doar de castigat, valorificand aceste deseuri reciclabile in folosul bugetului local si, implicit, al brasovenilor.


?


Dan Bota??? ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.