Probele la Mate si Istorie nu le-au pus probleme candidatilor la BAC

Probele la Mate si Istorie nu le-au pus probleme candidatilor la BAC

0 455

Elevii de clasa a 12-a din Brasov au trecut ieri prin emotiile celei mai grele probe a bacalaureatului - examenul de matematica sau de istorie, in functie de profilul studiat. La iesirea din sali, elevii care au rezolvat subiectele de matematica au rasuflat usurati ca, spre deosebire de simulare, testul de la bac a fost foarte accesibil

Elevii de clasa a 12-a din Brasov au trecut ieri prin emotiile celei mai grele probe a bacalaureatului – examenul de matematica sau de istorie, in functie de profilul studiat. Absolventii de profil real si tehnologic au dat examenul la matematica, in timp ce absolventii de uman si vocational au avut de trecut proba de istorie. La iesirea din sali, elevii care au rezolvat subiectele de matematica au rasuflat usurati ca, spre deosebire de simulare, testul de la bac a fost foarte accesibil. Singurul secret pentru a lua 10, spun candidatii, a fost sa fii atent si sa nu ai emotii.
La proba a doua a BAC-ului nu s-au inregistrat incidente si niciun elev nu a fost eliminat din examen. La proba de matematica, din totalul de 1896 de elevi inscrisi, 1842 s-au si prezentat la examen, restul de 54 fiind absenti. La examenul de istorie, in judetul Brasov au fost inscrisi 899 de elevi dintre care s-au prezentat la examen 877. Gradul de dificultate al examenului a fost mediu.
Dupa aceasta proba, elevii mai au de trecut un hop pana la incheierea testului de maturitate. Vineri, 8 iulie, absolventii de clasa 12-a vor sustine proba la alegere in functie de profilul liceal absolvit. Materiile la care se vor sustine examene vineri sunt: geografie, chimie, fizica, biologie, informatica, filosofie, logica, psihologie, sociologie si economie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.