Probe practice pentru elevii liceelor de profil la Olimpiada de Silvicultura de...

Probe practice pentru elevii liceelor de profil la Olimpiada de Silvicultura de la Brasov

0 524

Dupa ce in prima zi s-au intrecut in proba teoretica, elevii liceelor cu profil silvic din tara au dat acum probele practice. Dimineata a debutat cu montarea contra-timp a drujbei, urmata de doua competitii de taiat busteni. Dupa-amiaza, elevii silvicultori au mers in padure, unde au trebuit sa recunoasca mai multe specii de arbori

Dupa ce in prima zi s-au intrecut in proba teoretica, elevii liceelor cu profil silvic din tara au dat acum probele practice. Dimineata a debutat cu montarea contra-timp a drujbei, urmata de doua competitii de taiat busteni.

Dupa-amiaza, elevii silvicultori au mers in padure, unde au trebuit sa recunoasca mai multe specii de arbori. Competitia se va incheia joi, cu cele mai spectaculoase probe.

Competitiile practice s-au desfasurat la Cristian, unde elevii au putut organiza un mini-poligon in care sa taie bustenii, potrivit cerintelor din cele doua probe.forestier2

Elevii spun ca probele practice nu au fost foarte dificile, mai ales ca se pregatisera pentru acestea la orele de practica.

Organizatorii concursului au apreciat si ei felul in care s-au comportat concurentii si spun ca experienta acumulata in anii precedenti i-a ajutat foarte mult.

Dr. ing. Ion Machedon, reprezentant RNP Romsilva, spune ca prima proba a fost cea de manuire a lantului si de montare si demontare, asa-zisa proba la rece, care a dovedit ca participantii au dobandit exercitiul necesar si se vede deja un plus calitativ.

Competitia a continuat miercuri dupa-amiaza cu probele desfasurate in padure si se va incheia astazi, cu proba de cepuire, cea mai spectaculoasa dintre toate.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.