Proba teoretica la Olimpiada „Stiintele Pamantului”

Proba teoretica la Olimpiada „Stiintele Pamantului”

0 713

Fizica, chimie, biologie si geografie sunt materiile la care au concurat elevii la Brasov. Joi este programata proba practica, iar concurentii abia asteapta sa faca masuratori geografice si experimente chimice.

Peste 100 de elevi din toata tara au sustinut ieri proba teoretica a etapei nationale a olimpiadei interdisciplinare „Stiintele Pamantului”. Fizica, chimie, biologie si geografie sunt materiile la care au concurat elevii la Brasov. Joi este programata proba practica, iar concurentii abia asteapta sa faca masuratori geografice si experimente chimice.

Cea de-a XIX-a editie a Olimpiadei Nationale Interdisciplinare „Stiintele Pamantului” a adunat la Brasov 106 elevi din intreaga tara. Concurentii au sustinut deja proba scrisa teoretica, de trei ore. In functie de pregatirea si pasiunea pentru cele patru materii la care sustin olimpiada, participantii se asteapta la rezultate bune.

Foarte multi elevi nu tin neaparat sa fie printre primii clasati si sunt multumiti ca au reusit sa parcurga cele patru discipline, intr-un timp scurt.

Astazi, timp de trei ore, elevii vor sustine proba practica la aceleasi discipline. Participantii cu experienta la astfel de concursuri scolare stiu deja la ce sa se astepte. La biologie si geografie sunt convinsi ca vor trebui sa recunoasca anumite imagini si sa le interpreteze. La chimie, banuiesc ca vor avea de identificat susbstante si de titrat, in timp ce pentru proba de fizica cred ca vor face diferite masuratori.

Baremele s-au afisat imediat dupa terminarea probei, asa ca cei mai multi s-au inghesuit sa afle daca au rezolvat corect cerintele. Olimpiada Nationala gazduita de Liceul „Andrei Muresanu” se va incheia pe 18 aprilie.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.