Proba practică a examenului de obținere a permisului auto, inregistrată video si...

Proba practică a examenului de obținere a permisului auto, inregistrată video si audio incepând de azi

0 843
Candidatii la examenul de obtinere a permisului auto vor fi inregistrati atat video, cat si audio la sustinerea probei practice a examenului, incepand de luni, masura luata pentru „asigurarea si verificarea legalitatii” examenului, iar mai intai va fi implementata in Capitala si in judetul Ilfov, scrie news.ro.
Inregistrarea va fi facuta cu sisteme tehnice de monitorizare care vor fi instalate pe masinile folosite la sustinerea acestei probe. Nu se va inregistra proba practica pentru categoriile AM, A1, A2 si A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instaleaza intr-un punct fix, in autovehiculul pe care este afisata vizibil mentiunea „EXAMEN” si se orienteaza paralel cu partea carosabila, astfel incat sa surprinda traficul pe directia de deplasare a masinii, iar datele sunt stocate astfel incat sa permita identificarea exacta a inregistrarilor dupa examinator, ziua si ora examinarii.
In cazul in care candidatul contesta rezultatul probei practice, inregistrarile vor fi puse la dispozitia instantei competente.

Sistemul de inregistrare audio-video va fi operational la serviciile publice comunitare din Bucuresti si judetul Ilfov, iar in zilele urmatoare acest mod de desfasurare a probei practice se va aplica, etapizat, la toate serviciile judetene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.