Proba de competente digitale la Bac a fost „foarte usoara”

Proba de competente digitale la Bac a fost „foarte usoara”

0 461

Asa a fost , cel putin in cazul elevilor de la Colegiul Ioan Mesota. Absolventii spun ca se asteptau la rezultate foarte bune, mai ales ca nu era una din probele care sa le dea emotii. De altfel, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean spune ca rezultate foarte bune au fost atat la limba si literatura romana, cat si la limbile materne

Asa a fost , cel putin in cazul elevilor de la Colegiul Ioan Mesota. Absolventii spun ca se asteptau la rezultate foarte bune, mai ales ca nu era una din probele care sa le dea emotii. De altfel, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean spune ca rezultate foarte bune au fost atat la limba si literatura romana, cat si la limbile materne.

Elevii de la Colegiul National Dr. Ioan Mesota au iesit cu zambetul pe buze de la proba de evaluare a competentelor digitale. Absolventii spun ca au primit teste foarte usoare si nici intrebarile de teorie nu au fost dificile. In aceste conditii, mai toti au primit calificativul „foarte bine”.

Potrivit inspectorului sef adjunct, Maria Szabo, si la probele desfasurate pana acum rezultatele au fost excelente. La evaluarea competentelor la limba si literatura romana s-au inscris 3.036 de elevi iar rezultatele au fost foarte bune.BAC 2015 SCP

La limbile materne, maghiara si germana, nu s-au prezentat 5 din cei 277 de elevi iar 211 au primit calificativul de experimentat. Proba de evaluare a competentelor digitale se desfasoara intre 15 si 19 iunie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 22 si 26 iunie.

Probele de foc se vor desfasura in 29 si 30 iunie, 1 si 3 iulie, cand se vor desfasura probele scrise. Rezultatele se vor afisa in 6 iulie, zi in care se pot depune si contestatii iar rezultatele finale vor fi afisate in 10 iulie.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.