PRO-ROMAN, PRO-NITA, PRO-OLARU, PRO-NICULAE… CAND URMEAZA PRO DNA!!

PRO-ROMAN, PRO-NITA, PRO-OLARU, PRO-NICULAE… CAND URMEAZA PRO DNA!!

0 921
I. Neculaie,cel mai mare demolator de fabrici si uzine din Brasov  a cîştigat prima bătălie în încercarea de a pune pe butuci si ceea ce a mai rămas după el în uzina Roman. Neculaie a obţinut în instanţă, prin Prescon BV, firmă pe care o controlează, deschiderea procedurii de insolvenţă a societărţii Pro Roman. Tribunalul Braşov a admis cererea formulată de creditorul SC Prescon BV şi a decis deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului Pro Roman SA. .

Termenul limită pentru depunerea cererilor de creanţe a fost fixat pentru data de 18 iunie, iar pînă pe 2 iulie este termen pentru comunciarea tabelului preliminar al creanţelor. Dacă sentinţa rămîne definitivă, primul termen de judecată pentru intrarea în insolvenţă ar fi 11 septembrie.
Sentinţa Tribunalului Braşov este definitivă şi executorie, dar cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. După aflarea hotărîriii, Ioan Olaru, preşedintele consiliului de administraţie al SC Roman SA, a spus că nu va renunţa şi va face recurs, cu speranţa că, într-un final, se va face dreptate.
„Infractorii care au jefuit 124 de hale de la uzina unde statul a cheltuit 1,65 miliarde de euro, bineînţeles că au găsit avocaţi şi oameni de legătură care să le acopere urmele. (…) Dar nu înseamnă că tot sistemul este aşa. Sînt şi oameni corecţi în justiţia română, profesionişti cu conştiinţă. Eu am încredere că se va face dreptate şi nu cedez“, a spus Olaru. Ioan Olaru, preşedintele Asociaţiei Pro Braşov, şi Ioan Neculaie s-au judecat 7 ani pentru acţiunile Pro Roman, administratorul uzinei Roman SA. Au fost peste 40 de procese. Ioan Neculaie rămînea fără uzină, acţiunile urmînd să revină Asociaţiei Pro Braşov. Apoi, Neculaie a pierdut şi procesele prin care a încercat, în urma unor artificii cu iz penal, să rămînă totuşi stăpîn pe activele uzinei Roman şi pe capitalul pe care nu reuşise încă să-l prăduiască sau să-l ,,transfere“ în conturile firmelor sale.
Pe de altă parte, Neculaie a ameninţat public că dacă pierde uzina, va avea grijă ca din Roman să nu mai rămînă nimic-nimic asociaţiei Pro Braşov care a recuperat acţiunile. Aşa că a forţat prin alte tertipuri falimentul uzinei. Ultima încercare ratată a afaceristului Ioan Neculaie, prin Prefa SA, a fost în 30 ianuarie 2014. Atunci, însă, printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, cererea de intrare în insolvenţă a uzinei Roman a fost respinsă.
Chiar a doua zi, Neculaie a trecut din nou la atac. Pe rolul instanţelor braşovene a apărut un nou dosar de cerere de insolvenţă pentru Roman, de data asta solicitarea venind din partea Prescon BV, tot o firmă controlată de afaceritul Ioan Neculaie. Şi tot o firmă prin care afaceristul a sifonat bani din Roman SA în buzunarele firmelor sale. De data asta, judecătorul sindic a găsit însă îndreptăţită pretenţia lui Neculaie ,,de păgubit“.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.