Pro Democratia critica organizarea refrendumului

Pro Democratia critica organizarea refrendumului

0 281

Pro Democratia considera ca, dincolo de semnificatia politica, referendumul arata capacitatea redusa a administratiei electorale romanesti de a organiza corect si eficient procesele de vot si avertizeaza ca proasta pregatire risca sa transforme viitoarele alegeri in esecuri ale democratiei.


Pro Democratia avertizeaza autoritatile ca vor fi puse in fata unui maraton electoral, ce va presupune organizarea a cinci scrutinuri in doi ani si jumatate,atfel ?nc?t institutiile statului sunt obligate sa ia masuri ferme pentru a stopa tendinta de degradare privind organizarea si desfasurarea proceselor electorale.


Asociatia Pro Democratia (APD) considera ca una dintre conditiile esentiale ce pot contribui la imbunatatirea proceselor electorale din Romania este adoptarea unei legislatii unitare in domeniu, si anume un Cod Electoral.


Potrivit APD, colaborarea dintre autoritatile electorale centrale si autoritatile electorale de la nivel local pentru organizarea referendumului a fost punctul nevralgic al acestui scrutin. „Frecventele schimbari, improvizatii si „carpeli” legislative sunt, in opinia APD, principalele cauze ale acestei stari de fapt”, se spune in comunicatul Pro Democratia.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.