PRM de rasul romanilor

PRM de rasul romanilor

0 75

Asa cum a amenintat cu cateva zile in urma PRM a atacat in contencios administrativ Hotararea de Guvern (HG) privind colegiile uninominale considerand-o nelegala.
Printr-un comunicat trimis in redactiile principalelor agentii de presa PRM arata motivul nemultumirii sale. Astfel se considera ca exista o diferenta foarte mari intre unele colegii din punctul de vedere al numarului de alegatori, ceea ce ii poate favoriza pe unii candidati, incalcand asfel principiul constitutional al votului egal. Deasemeni se mai spune ca Guverenul nu a respectat prima delimitare a colegiilor uninominale care, in conformitate cu legea alegerii Camerei Deputatilor si Senatului, trebuia realizata in maximum 90 de zile de la aparitia acestei legi.
Conform normelor juridice, Guvernul are la dispozitie 30 de zile pentru a aduce modificarile solicitate de PRM. In cazul in care nu se va primi un raspuns, potrivit Legii contenciosului administrativ, hotararea de guvern privind trasarea colegiilor uninominale urmeaza sa fie depusa la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia de la aceasta instanta nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Legea nu precizeaza insa un numar de zile pana la care instanta de judecata ar trebui sa solutioneze aceste acte, insa, fiind vorba de o procedura de urgenta, in general se solutioneaza in termene scurte.
Partidul Romania Mare prin acest atac in contencios administrativ nu face altceva decat sa „traga de timp” sperand ca va scapa in toamna si nu va repeta dezastru de la alegerile locale din iunie 2008. Practiv PRM este scos in fata de aceasta rapace clasa politica care nu se mai lasa dusa de la „cascaval”. Prin acest act PRM pur si simplu se face de ras, iesind de pe scena politica cu un gest absolut stupid si total nepopular.
Este evident ca se doreste sa se forteze prin proceduri juridice blocarea legii votului uninominal, mentinerea votului pe lista si amanarea aplicarii legii pentru urmatorul mandat 2012-2016.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.