PRM cere ancheta asupra Castelului Bran

PRM cere ancheta asupra Castelului Bran

0 126

Grupul Parlamentar al PRM din Camera Deputatilor a adresat Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din acest for legislativ o solicitare pentru realizarea unei cercetari asupra legalitatii retrocedarii Castelului Bran si a procedurii de scoatere la vanzare a acestuia.


Anuntul a fost facut de deputatul PRM Lucian Bolcas. El a spus ca acest castel reprezinta un obiectiv de valoare al patrimoniului cultural national si a apreciat ca situatia sa nu poate fi lasata la voia unor interpretari abuzive. Grupul parlamentar al PRM a solicitat sa se verifice testamentul lasat de principesa Ileana, precum si daca aceasta avea dreptul sa faca un testament in conditiile in care apartinea unui ordin monahal.


De asemenea, grupul PRM a solicitat sa se verifice si modul in care Ministerul Culturii a stabilit calitatea de mostenitor a persoanelor fata de care s-a facut retrocedarea. Totodata, in cadrul sesizarii catre Comisia de Abuzuri se mai solicita sa se verifice si daca pentru dezbaterea acestei succesiuni s-au achitat taxele succesorale prevazute de lege si sa se concluzioneze daca retrocedarea este legala sau nu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.