Privitul in gol

Privitul in gol

0 65

Cercetatorii de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, au constatat ca elevii care nu-si privesc tinta si tot timpul profesorii in timp ce acestia predau materia, ci mai degraba par indiferenti sau distrati, sunt cei mai inteligenti din clasa.
Faptul ca acesti elevi privesc pe fereastra sau in diferitele puncte din clasa, in timpul predarii, nu inseamna neatentie, ci din contra, concentrare spre memorarea noutatilor aflate de la profesori.
Pe undeva aceasta concluzie este logica si practica o demonstreaza. Caci daca te concentrezi asupra unui anume punct, pentru a memora ceva, ajungi sa-ti pierzi motivul concentrarii, gasind in acel punct (si in zona sa) diferite motive de distragere de la scopul initial, ca, de exemplu, in cazul elevilor, descoperi ca mustata profesorului este stramba, ca bluza profesoarei este patata si are ruj pe dinti, ca profesorul are o ureche mai clapauga, si alte zeci de mici motive de distragere.
Putem concluziona ca este bine, mai ales in cazul cadrelor didactice, sa lase, la predare, elevii in apele lor si sa le constate acumularile materiei cand sunt testati, oral sau cu ocazia lucrarilor scrise.
Iar acest lucru pre sa fie valabil si pentru sefi in relatiile lor cu subalternii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.