Privatii din serviciile sociale fac de multe ori treaba statului

Privatii din serviciile sociale fac de multe ori treaba statului

0 533

Dezinstitutionalizarea copiilor si persoanelor cu probleme si finantarea unor prestatori de servicii - ONG-uri, asociatii - ar putea fi solutia chiar mai ieftina pentru rezolvarea problemelor din domeniul protectiei sociale

Lipsa finantarii serviciilor sociale oferite persoanelor cu dizabilitati este marea problema a operatorilor privati din domeniu, care ajung in faliment. Dificultatile unitatilor private care, de multe ori, fac treaba autoritatilor din domeniul protectiei sociale dar si problema votului prin corespondenta care s-ar putea aplica si in cazul persoanelor cu dizabilitati s-au dezbatut la Forumul Dizabnet.
Dezinstitutionalizarea copiilor si persoanelor cu probleme si finantarea unor prestatori de servicii – ONG-uri, asociatii – ar putea fi solutia chiar mai ieftina pentru rezolvarea problemelor din domeniul protectiei sociale. Finantarea acestor ong-uri este insa deficitara; deocamdata, trebuie sa se descurce din sponsorizari sau fonduri europene. servicii sociale
Toate aceste surse sunt insa temporare iar situatia economica din ultima perioada a dus multi prestatori de servicii pentru persoane cu dizabilitati in faliment.
Pentru a gasi solutii la problemele din domeniu citiva prestatori de astfel de servicii s-au intalnit la Brasov in cadrul forumului Dizabnet.
Pe linga servicii specilizate la domiciliu sau in centre speciale, persoanele cu dizabilitati ar putea beneficia si de votul prin corespondenta.
Recomandarile care vor rezulta in urma intilnirii de la Brasov se vor transforma in mesaje oficiale si vor fi transmise Comisiei Europene, care le-ar putea impune ca recomandari statului roman.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.