Printul Charles, jurat la concursul de cosit de la Valea Zalanului

Printul Charles, jurat la concursul de cosit de la Valea Zalanului

0 473

Printul Charles al Marii Britanii a arbitrat un concurs de cosit pe Valea Zalanului, in judetul Covasna. Satenii au dezvaluit secretul unei zile de coasa: o palinca tare de dimineata si o bucata de slanina de casa in traista. Cosasii au fost invitati apoi la masa de catre mostenitorul Coroanei Britanice, un mare iubitor al meleagurilor transilvane

Printul Charles al Marii Britanii a arbitrat un concurs de cosit pe Valea Zalanului, in judetul Covasna. Satenii au dezvaluit secretul unei zile de coasa: o palinca tare de dimineata si o bucata de slanina de casa in traista. Cosasii au fost invitati apoi la masa de catre mostenitorul Coroanei Britanice, un mare iubitor al meleagurilor transilvane. De altfel, presedintele Klaus Iohannis i-a multumit pentru promovarea pe care o face Romaniei.

Pe Valea Zalanului, Printul Charles a fost intampinat duminica dupa-amiaza de mai multi localnici carora le-a spus ca vine intotdeauna cu bucurie in Transilvania.

Satenii l-au invitat a doua zi pe mostenitorul coroanei britanice la un concurs de cosit. Imbracati in straie populare, cosasii au fost incantati sa-i arate printului cum folosesc unelte vechi de sute de ani. La final, Charles de Wales, un mare iubitor al meleagurilor transilvane, i-a invitat la masa in curtea casei sale.

Satenii au injghebat si o formatie care i-a cantat printului melodii populare maghiarecharles cosit1

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

Marti, printul Charles si-a vizitat locuinta din satul Viscri, unde petrece intotdeauna clipe minunate. Presedintele Iohannis i-a multumit printului pentru faptul ca promoveaza locurile din Transilvania oriunde merge in lume. La randul sau, printul l-a invitat pe Klaus Iohannis in Marea Britanie, iar presedintele a acceptat.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.