Printul Charles isi viziteaza conacele din Romania

Printul Charles isi viziteaza conacele din Romania

0 94

Printul Charles al Marii Britanii a dat peste cap piata imobiliara dintr-un satuc covasnean. Mostenitorul tronului britanic a cumparat aici un conac boieresc a carui legenda spune ca a fost facut cadou satenilor, dupa ce localnicii i-au salvat viata stapanului. In doar o zi, Printul Charles a inaugurat o statie de epurare ecologica la Viscri, si-a vizitat conacul si a mers pe jos 12 kilometri, fidel pasiunii pentru natura si viata in aer curat.
Printul Charles de Wales, mostenitorul tronului Marii Britanii, si-a inceput periplul prin judetul Brasov in localitatea Viscri, unde a inaugurat, inca de luni dimineata, statia de epurare ecologica pe bază de stuf din localitate.
In continuare, Alteta Sa a mers pe jos, de la Archita, judeţul Mureş, acolo unde îşi are reşedinţa William Blacker, unul din apropiaţii lui din Fundaţia „Mihai Eminescu”, până la Roadeş, pe un drum lung de 12 kilometri. In timp ce printul britanic era surprins de o ploaie văratică, intr-un satuc uitat de lume din judetul Covasna era mare forfota. Localnicii din Valea Zalanului asteptau pe la garduri sosirea celui mai nou consatean al lor si faceau presupuneri hazardate despre cat ar fi platiti Casa Regala Britanica pentru domeniile din Zalan. Conacul a fost ieri foarte insufletit: contii Kalnoky, singurul cuplu din Transilvania care a participat la nunta Printului William si Kate Middleton la Buckingham Palace au venit de la castelul lor din Miclosoara pentru a supraveghea lucrarile. Printul Charles a innoptat la conacul din Zalan; astazi va iesi sa se plimbe pe jos, dupa cum ii este obiceiul, pentru ca seara sa ofere un dineu privat, la care este invitat si ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.