Printul Charles interesat de satele brasovene

Printul Charles interesat de satele brasovene

0 156

Printul Charles, zis si de Wales, si print mostenitor al tronului Marii Britanii – cred ca tipul abia asteapta sa dea babaca-sa coltul, ca s-a plictisit in meseria asta de print mostenitor, cu toate ca nu o duce rau nici asa – este cunoscut ca iubitor al meleagurilor transilvane, unde a gasit zone inca nepoluate de avantajele tehnicii moderne, zone in care a si investit cate ceva. Mai nou, atentia printului s-a indreptat si spre meleagurile brasovene, inca marcate de vestigiile trecutelor vremi.
Astfel, Prefectura Judetului Brasov va colabora cu Jeremy Staniforth, consilierul pentru Romania al Printului de Wales, pentru sprijinirea zonelor rurale care vor sa acceseze Programul LEADER. Oficialul britanic s-a aflat in aceasta saptamana in judetul Brasov, in programul vizitei fiind inclusa si o intalnire cu subprefectul Emil Nita.
Jeremy Staniforth a explicat, in expunerea sa, ca Printul de Wales doreste sa se implice in modernizarea spatiului rural romanesc din zona Carpaþilor. Au fost selectate sase judete, printre care, datorita vestigiilor sale, se numara si Brasovul, judete care vor beneficia de sprijin in accesarea fondurilor europene.
In opinia diplomatului, satele brasovene pot sa imbine armonios agricultura si produsele traditionale cu agroturismul si proiectele ecologice. Este bine cunoscut faptul ca Printul mostenitor al Marii Britanii este indragostit de Ardeal, in special de satul Viscri. Acolo, Fundatia „Mihai Eminescu Trust“ are un sediu si este patronata de Printul Charles de Wales.

Programul Leader este cea de a patra axa a Politicii de Dezvoltare Rurala a Comunitatii Europene, care beneficiaza de circa 2,5% din fondurile europene de dezvoltare rurala. Per total, el insumeaza 180,5 milioane de euro, bani destinati imbunatatirii administratiei locale si mobilizarii tuturor resurselor de dezvoltare din satul romanesc.
Sa speram ca actiunile acestui adevarat print se vor ridica mult peste cele ale printului nostru facut din zeama de duda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.