Printul Charles a inaugurat Centrul de pregatire profesionala din Viscri

Printul Charles a inaugurat Centrul de pregatire profesionala din Viscri

Printul Charles de Wales a luat parte marti la deschiderea oficiala a centrului de pregatire profesionala din Viscri. Amplasat in sura casei pe care o detine in localitatea brasoveana mostenitorul tronului britanic centrul va oferi pe parcursul acestui an 12 cursuri gratuite de pregatire de care vor beneficia 150 de persoane din mediul rural

Printul Charles de Wales a luat parte marti la deschiderea oficiala a centrului de pregatire profesionala din Viscri. Amplasat in sura casei pe care o detine in localitatea brasoveana mostenitorul tronului britanic centrul va oferi pe parcursul acestui an 12 cursuri gratuite de pregatire de care vor beneficia 150 de persoane din mediul rural. Primele 10 cursante au participat deja la cursul de tesaturi traditionale si vor transmite de acum maiestria motivelor romanesti in localitatile din care provin.
Cu putin inainte de orele pranzului printul Charles a ajuns la casa sa din Viscri. A fost intampinat de sateni si de reprezenantii Fundatiei Printului de Wales.  Rand pe rand a vizitat tot ce se afla in curtea sa de la Viscri si s-a oprit sa discute si cu doamnele care participau la cursul de tesaturi traditionale. charles cosit1
Printul chiar s-a distrat alaturi de cursante atunci cand a vazut blana pe care o avea aplicata una dintre doamne pe bundita frumos brodata.
Printul de Wales a discutat cu doamnele care participau la cursuri. Emotionate de intalnirea cu mostenitorul casei regale din Marea Britanie cursantele i-au povestit printului Charles despre pasiunea lor : lucrul traditional. „Dumnealui este foarte natural si stie sa se faca placut de catre oameni; a fost usor de discutat cu dumnealui si sa-i raspundem la intrebari pentru ca efectiv a empatizat cu noi si era curios sa stie daca in viatsa de toate zilele noi chiar coasem, daca chiar ne place lucrul traditional”, a spus una dintre cursante.
In urma cu un an, mostenitorul coroanei britanice a lansat la Viscri fundatia care ii poarta numele. Atunci si-a exprimat dorinta ca ar dori sa contribuie macar putin la crearea locurilor de munca din zona. Dupa ce a vazut tot ce s-a petrecut in lipsa sa printul Charles s-a aratat multumit.charles viscri
Fundatia caritabila cu scop educativ isi are sediul chiar pe proprietatea sa de la Viscri. Vechea casa saseasca, pe care nobilul englez a cumparat-o acum 10 ani, are trei dormitoare duble, doua bai, o bucatarie si cerdac, toate in stil traditional. Aici a fost amenajata pentru fundatie o sala de conferinta capabila sa gazduiasca pana la 70 de persoane, o cafenea, dar si locuri de cazare pentru turisti. Noul centru de formare este amplasat intr-un vechi hambar care a fost transformat iar vechea casa a fost extinsa pentru a gazdui ucenici din intreaga tara.
In acest an Fundatia Printului de Wales va oferi 12 cursuri de care vor beneficia in jur de 150 de persoane din mediul rural predominant din Transilvania si Moldova.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.