Printul Albert de Monaco viziteaza Romania

Printul Albert de Monaco viziteaza Romania

0 130

Un comunicat al Palatului Cotroceni anunta ca Alteta Sa Serenisima Printul Albert al II-lea de Monaco va efectua, la invitatia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o vizita oficiala in tara noastra in zilele de 23 si 24 aprilie.
Printul Albert al II-lea de Monaco si presedintele Traian Basescu se vor referi, in convorbirile oficiale prilejuite de aceasta vizita, la dinamizarea dialogului politic intre Romania si Principatul Monaco, precum si la diversificarea domeniilor de cooperare dintre cele doua state.
Vor fi examinate modalitatile de stimulare a cooperarii economice si stiintifice si se va face un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum actuala criza economica si financiara, combaterea schimbarilor climatice si protectia mediului, se mai precizeazã in comunicat.

Printre principalele teme de discutie se va afla, ca problema de prima marime, protectia mediului, presedintele Romaniei si Printul Suveran de Monaco urmand sa analizeze posibilitatile de corelare a proiectelor promovate de cele doua state in regiunea Marii Mediterane, respectiv Marii Negre.

Programul Altetei Sale Albert al II-lea de Monaco va include o deplasare in Delta Dunarii, cu vizitarea unor obiective si intalniri cu oficialitatile din municipiul Tulcea, politicile de combatere a schimbarilor climatice si de protejare a biodiversitatii fiind teme carora Principatul Monaco si Suveranul monegasc, personal, le acorda o importanta speciala.
Ciudata aceasta vizita. Geografic, principatul Monegasc intra intre dealurile Scheiului brasovean. Ca populatie stabila ar putea sa semene. Suprapopulatul principat este insa plin de cartofori de spita veche, in trecere plictisita sau in speranta marii lovituri. Azurul coastei mediteraneene ofera si magnifice privelisti, in acest sens Romania prezentand o multitudine de peisaje.
Atunci ce cauta acest Albert – macar acesta este intr-devar ciolan nobil, chiar daca este fabricat din tata albastru si mama actrita (de soi) hollywoodiana – tocmai acuma in Romania, cand o duda prapadita si ofilita prin prestatii se da la presedintia tarii? Ce interese zac in matelotul Basescu?
Ca rasfatatul Albert – rasfatat pentru ca s-a nascut in pat proaspat infasat, nu pe margine de lan – vine si el intr-o excursie este de inteles. De neinteles este invitatia basesciana. . Vrea sa se puna bine cu oarece case regale ca sa fie angajat ca paznic la cotetul cainilor de vanatoare? La mutra presedintelui de acuma al Romaniei cainii ar invata sa latre temeinic. Chestia cu temele propuse la intalnirile oficiale sunt balciul de complezenta. Musafirului princiar i se va oferi barca pe valuri dambovitene si fatzaiala ministrului turismului, pentru ca stapanului cazinoului european ii plac femeile.
Se pare ca Basescu vrea sa e agate de firul de pai al celui care urmeaza sa se innece si isi doreste lumanarea pe sfere inalte, dupa unii. Dar aceste sfere sunt ciobite rau, chiar daca principele are greutate in sfera nobilimii, fara a iesi in evidenta decat prin banii cazinourilor principatului sau. Treaba vizitei ramane ciudata, si mi se pare ca vizita se invarte in jurul datoriei caselor regale inca existente in Europa fata de cazinourile monegaste,
Democrat-liberalul Basescu spera in colacul de salvare al unei papusi de ceara in contextul secolului douazecisiunu, mancand peste cu un principe interesat de distractie si o elena (Udrea) depasita de fitzele tineretii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.