Principalele surse de îngrijorare pentru români – starea de sănătate și diminuarea...

Principalele surse de îngrijorare pentru români – starea de sănătate și diminuarea veniturilor!

0 227

Majoritatea românilor consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, cei mai mulți fiind îngrijorați de posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate și a diminuării veniturilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului „Adevărul”, în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie.
Astfel, 51,5% dintre respondenți sunt de părere că direcția este greșită (față de 48,5% în septembrie), 35,9% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună (față de 42,3% în septembrie), iar 12,7% nu știu sau nu răspund (față de 9,2% în septembrie).
Înrăutățirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opțiuni (față de 18,4% în septembrie).
Urmează:
– diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opțiuni (față de 18,6% în septembrie),
posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenți (față de 18,4% în septembrie) șiTANCURI - COLOANA
creșterea prețurilor, cu 13,1% dintre opțiuni (față de 9,7% în septembrie).
Potrivit sondajului, sunt îngrijorați de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (față de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică — 8,7% (față de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamități naturale cu 5,6% (față de 5% în septembrie) și deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opțiuni (față de 2,6% în septembrie).
Pe de altă parte, 4,1% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1%.
De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăiește la fel ca în urmă cu un an (față de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în țara noastră se trăiește mai rău ca în urmă cu un an (față de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăiește mai bine decât în urmă cu un an (față de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare (față de 1,7% în luna septembrie).
Volumul eșantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.