Principalele artere din Brașov sunt poluate fonic

Principalele artere din Brașov sunt poluate fonic

0 163

Analizele necesare noilor hărți de zgomot ale orașului au măsurat principalele surse de zgomot din municipiu. Traficul rutier este responsabil pentru poluarea fonică

Analizele necesare noilor hărți de zgomot ale orașului au măsurat principalele surse de zgomot din municipiu. Traficul rutier este responsabil pentru poluarea fonică iar străzile pe care sunt înregistrate depășiri ale limitelor maxime admise sunt cele pe care se înregistrează un trafic rutier intens.
Consilierii locali brașoveni au aprobat în ședința de plen din această săptămână noile hărți de zgomot ale municipiului Brașov.

S-au analizat principalele surse de zgomot – traficul rutier și industria. Măsurătorile de zi și de noapte au relevat mai multe sectoare de drum pe care sunt depășite limitele maxime admise, de 70 dB pe timp de zi și 60 dB pe timp de noapte.

Se înregistrează depășiri la intrarea în muncipiul Brașov în zona Valea Timișului, pe strada Hărmanului, pe Calea Feldioare, pe 13Decembrie, pe strada Mihail Kogășniceanu, pe Calea București, 15 Noiembrie, pe strada Lungă dar și pe strada Alexandru Vlahuță, pe Iuliu Maniu, pe Saturn dar și pe strada Mureșenilor Carpaților, pe Poienelor și pe Valea Cetății. Afectate de zgomotul produs de autoturisme mai sunt și alte străzi intens circulate din cartierele Brașovului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.