PRIN GLOBALIZARE, TARILE BOGATE IN PETROL SUNT TINUTE IN LESA !! NICI...

PRIN GLOBALIZARE, TARILE BOGATE IN PETROL SUNT TINUTE IN LESA !! NICI ROMANIA NU ESTE DEPARTE!

0 448

Arabia Saudita, cel mai mare producator mondial de petrol, a inregistrat in 2015 un deficit bugetar record de 98 de miliarde de dolari, iar proiectul de buget pentru anul 2016 prevede un deficit de 87 de miliarde de dolari. Arabia Saudita este interesata sa contracteze un imprumut bancar in valoare de sase pana la opt miliarde de dolari, acesta urmand sa fie primul imprumut semnificativ contractat de Guvernul saudit in mai mult de un deceniu, scrie Agerpres.Potrivit surselor citate, autoritatile de la Riad au cerut bancilor sa trimita oferte pentru a prelungi un credit in dolari pe cinci ani de valoarea mentionata, cu optiunea majorarii, in ideea de a acoperi un deficit bugetar record provocat de scaderea pretului petrolului.platforma m
Arabia Saudita a inregistrat in 2015 un deficit bugetar record, aproximativ 20% din Produsul Intern Brut. Pentru a acoperi acest deficit bugetar, guvernul saudit a inceput sa recurga la activele externe ale regatului si, de asemenea, sa emita obligatiuni pe piata locala. Insa activele externe se vor epuiza in cativa ani, daca actualul ritm de declin se mentine, iar emisiunile de obligatiuni au inceput sa diminueze lichiditatea in sistemul bancar.
Analistii estimeaza ca imprumuturile suverane ale celor sase state exportatoare de petrol din Golful Persic ar putea sa treaca de 20 de miliarde de dolari in 2016, o schimbare semnificativa fata de perioada cand regiunea avea un excedent de fonduri pe care il imprumuta restului lumii. Toate cele sase state fie au lansat programe de imprumuturi fie intentioneaza sa faca acest lucru, ca raspuns la scaderea pretului petrolului. Si asta doar ca sa FIE INGENUNCHIATA RUSIA! De asemenea, companiile din zona Golfului sunt asteptate sa se imprumute si ele mai mult de pe pietele externe. In schimb, luna trecuta agentia de evaluare Standard & Poor’s a coborat ratingul Arabiei Saudite cu doua trepte, pana la „A minus”, iar, recent, Moody’s Investors Service a pus ratingul Arabiei Saudite sub revizuire pentru o posibila retrogradare.
Cu toate acestea, bancherii sunt de parere ca un imprumut suveran din partea Arabiei Saudite ar putea genera o cerere considerabila, avand in vedere avutia regatului. Activele straine nete ale Arabiei Saudite se ridica la aproape 600 miliarde de dolari, in timp ce nivelul datoriei publice se numara printre cele mai scazute din lume !!
De asemenea, bancherii sunt de parere ca dobanda la acest credit va fi una similara cu cea aplicabila creditelor contractate de guvernele din Qatar si Oman in ultimele luni. In luna ianuarie, Omanul a contractat un imprumut de un miliard de dolari, la o dobanda de 120 puncte de baza peste dobanda Libor, in timp ce Qatarul a contractat un credit de 5,5 miliarde de dolari, la o dobanda de 110 puncte de baza peste dobanda Libor. Enorm! 2015-05-14-20124854-0-convoiul-cavaleriei-blindate-americane-drum-spre-cincu
Ei bine va intrebati ce cauta Romania in titlu, avem noi petrol ca sauditii?
Raspunsul este simplu. Petrol avem, adevarat cel mai mult in Marea Neagra. Cat petrol este cu adevarat nu prea se stie. Ori functioneaza secretul de stat, valabil pentru fraieri de romani ori cei care au in concesieune perimetrele au grija sa ascunda adevarul.
Ce urmeaza?
Scenariul este acelasi. Americanii, trupe in solda USA, au venit si tot o sa mai vina. Nu vor fi doar ei aici, vor fi si nemtii. Obama, in ultima sa vizita din Germania, a invtat-o pe cancelarul Merkel sa trimita trupe in Romania. Si nemtii nu se vor lasa prea mult rugati, pretexte sunt si bineninteles si PETROL…
CINE NU VEDEA LESA SA SE UITE SPRE COTROCENI SI PALATUL VICTORIA, UNDE ESTE UN CAPAT SI LA BRUXELLES UNDE ESTE CELALALT CAPAT.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.