Primul tramvai turistic din tara se afla la Sibiu

Primul tramvai turistic din tara se afla la Sibiu

0 62

Sibiul este un oras cu un potential turistic important, iar, in ultimii ani, numarul de turisti care au vizitat orasul este intr-o continua crestere.
Municipalitatea, prin intermediul companiei de transport public SC Tursib SA, a implementat un nou proiect menit sa ofere turistilor o posibilitate inedita de a-si petrece sederea in Sibiu intr-un mod cat mai placut.
Tursib a pus la dispozitia oaspetilor orasului un tramvai turistic pentru a servi ca un mijloc placut de deplasare pe un traseu cu un peisaj natural deosebit: Sibiu – Padurea Dumbrava – Gradina Zoologica – Muzeul Satului – Rasinari. In drum spre Rasinari, localitate importanta din punct de vedere cultural, tramvaiul traverseaza un pod de cale ferata – Podul Gociului, construit peste rau in anul 1950.
In urma solicitarilor turistilor, tramvaiul parcurge un traseu de 22 de kilometri dus – intors in aproximativ 30 de minute. Tramvaiul este alcatuit dintr-un vagon motor si un vagon care a fost reamenajat si i s-a dat aspectul unui vagon-restaurant.
In ultima perioada tramvaiul turistic s-a bucurat de un succes tot mai mare in randul turistilor. Astfel ca in ultimele cinci luni peste 200 de turisti din Germania, Japonia si Elvetia au calatorit cu acest tramvai. In urmatoarele doua luni tramvaiul a fost deja inchiriat de grupuri de turisti din Elvetia si Anglia.
Primul tramvai pe ruta Sibiu – Rasinari a circulat in 1948 si de atunci a folosit in principal ca mijloc de deplasare pentru cei care fac naveta intre Sibiu si Rasinari. Dat fiind decorul natural placut, municipalitatea a initiat acest proiect turistic care s-a dovedit a fi un succes. Tariful pentru inchirierea vagonului-motor si a vagonului restaurant pentru grupuri de turisti este de 280 de lei, fiind disponibile 52 de locuri in cele doua vagoane.
Tramvaiul care circula pe aceasta ruta a fost folosit in ultimul an si in alte activitati inedite. Astfel, o piesa de teatru din cadrul Festivalului International de Teatru – „Un tramvai numit Popescu” – a fost pusa in scena in vagoanele tramvaiului. De asemenea, in perioada sarbatorilor de iarna tramvaiul turistic a fost scena unei intalniri dintre copii Gradinitei nr. 5 din Sibiu cu Mos Craciun.
Tramvaiele care circula in prezent au fost primite de SC Tursib ca donatie in 1995 din partea Elvetiei, fiind fabricate in 1950 si reabilitate recent de compania de transport public.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.